2013 – Kroatië – 14 dagen rondreis

Voorbereidingen

Voor het eerst heb ik een reis volledig zelf in elkaar geknutseld vanachter de computer. Alle boekingen (vluchten en overnachtingen) werden vastgelegd via internet en ik moet zeggen dat dit heel vlot verliep. Hopelijk verloopt de reis zelf ter plaatse dan even vlot. Bij onze aankomst in Zagreb zou er een huurwagen moeten klaar staan aan de luchthaven waarmee we het land gaan doorkruisen. Kroatië zou een fantastisch mooi land moeten zijn en dat wilden we wel eens van dichtbij zelf bewonderen.

Ik moet wel onze vrienden Christiane en Ivan danken want via hen had ik een mooi voorbeeld in handen. Zij maakten namelijk vorig jaar ongeveer dezelfde reis en veel opzoekingswerk had ik dus zelf niet meer.

We vertrekken vanuit Brussel op maandag 3 juni om 12u50. Met een tussenstop in München is de aankomst in Zagreb is voorzien om 15u55.
De terugreis is op 16 juni om 14u55 vanuit Dubrovnik. Na een transit in Wenen komen we dan terug in Brussel om 19u10.


Onze reis start in Zagreb, hoofdstad van de republiek Kroaië. Eerst rijden we wat naar het noorden. Vervolgens rijden we door het binnenland naar de kustlijn van de Adriatische zee. Na een rondrit in Istrië, volgen we verder de kustlijn tot een klein stukje in Montenegro. We eindigen terug in Kroatië in Dubrovnik. Alles samen gaan we ongeveer 1700 km rijden. Maar in 14 dagen is dit niet echt zo veel. Hopelijk wordt het een mooie reis.

Dag 1 – Brussel – Zagreb

Maandag 03 juni 2013

Gepakt en gezakt stonden we om 8:00 u klaar om met de bus naar het station te vertrekken. Alles verliep volgens de planning. De trein kwam op tijd aan (oef), het vliegtuig was stipt en na een tussenstop in Munchen komem we omstreeks 16:00 u aan in Zagreb.

Na het ophalen van onze huurwagen (een mooie witte nieuwe Hyundai i30) vertrekken we richting Centrum. Toch goed en gemakkelijk als je een gps mee hebt. Zonder zou het moeilijk rijden zijn in deze toch wel grote stad.

Ons hotel is een mooi modern zakenhotel. Voor ons diner moeten we naar een restaurantje aan het Jarun-meer. Dit is maar een kwartiertje wandelen in de avondzon. Het is hier wel lekker weer, 21 graden en zon. Het Jarun-meer, dat schijnbaar ook gedeeltelijk is aangelegd, is een trekpleister voor recreatie en sport.

Na een lekkere eenvoudige en goedkope maaltijd wandelen we terug naar het hotel. Zo’n eerste dag reizen kruipt tochwel in de kleren en ons bedje zal ons deugd doen.

Het Jarun-meer

Het Jarun-meer met het Sportstadion op de achtergrond

Morgen beginnen we met een bezoek aan de oude bovenstad van Zagreb. We hebben een plannetje met een korte wandeling vertrekkende vanaf de kathedraal en verder langs smalle straatjes naar enkele oude bezienswaardigheden. Maar daar schrijf ik morgen iets meer over.

Hotel Jarun ***http://www.hotel-jarun.com/en/

Dag 2 – Zagreb – Varazdin

Dinsdag 04 juni 2013

Vanmorgen is de lucht grijs. De nacht bracht ook wat regen. Na een lekker ontbijt rijden we met de wagen richting de bovenstad van Zagreb. Op aanwijzen van het hotel parkeren we in een ondergrondse parking pal achter de kathedraal. De structuur van de stad is vrij eenvoudig en we vinden snel onze weg.

In het noorden van Zagreb liggen 2 historische wijken Gradec en Kaptol die de bovenstad vormen. In het zuiden ligt de benedenstad die in Oostenrijks- Hongaarse periode werd gebouwd.

Een fijne wandeling door de oudstad brengt ons naar de mooiste plekjes waaronder de Kathedraal. Sinds het begin van de jaren 90 is nog steeds de renovatie bezig.

SONY DSC

De smalle straatjes van Gradec en Kaptol en de ontelbare trapstraatjes zijn betoverend. Via zo’n straatje sluiten we ons bezoek aan Zagreb af en rijden verder naar Varazdin.

SONY DSC

Bij het naderen van Varazdin trekt de hemel dicht en krijgen we lichte regen. Rond halftwee komen we aan bij ons 2de hotel dat enkele kilometers van Varazdin verwijderd ligt. Na het uitpakken en gewapend met de regenjas en paraplu besluiten we toch naar Varazdin verder te rijden. Eenmaal daar stopt het met regenen en kunnen we toch dit mooie barokke stadje bekijken.

Varazdin was in de 18e eeuw een periode van 9 jaar de hoofdstad van Kroatie. Na een hevige brand was de adel genoodzaakt naar Zagreb terug te keren. Het stadje werd echter heropgebouwd en ontsnapte spijts de 2de wereldoorlog en de oorlog van 1991 tot 95 aan verdere vernieling. Hierdoor is het een parel van barok en rococo.

Het meest befaamde gebouw is misschien wel zijn kasteel dat nu een historisch museum herbergt.

SONY DSC

Na een biertje op het Tomislavov plein keren we terug naar ons hotel. Naar de avond toe lijkt de lucht opnieuw open te trekken. We zien wel wat morgen ons brengt.

Hotel La’Gus *** http://www.hotel-lagus.hr/index.php/en/

Dag 3 – Varazdin – Plitvicemeren

Woensdag 05 juni 2013

Vanmorgen terug opgestaan onder een grijze hemel. Dat voorspelt niks goeds. Ook de temperatuur is aan de lage kant : 14 graden. Nu gisteren was het niet veel warmer.

Na een ietwat minder ontbijt vertrekken we richting Lonjsko Polje Nationaal Park. Dit park is het grootste overstromingsgebied van Europa gevormd door de Sava. De prachtige weg langs de Sava brengt ons schattige vreedzame dorpen. In Krapje zien we prachige houten huizen die sinds 1995 op de lijst van het beschermd europees woonerfgoed staan.

Huisje in Krapje

Huisje in Krapje

Andere dropjes zijn Puska, Lonja en Cigoc. Deze laatste wordt de hoofdstad van de ooievaar genoemd. Doch niet alleen daar zien we verschillende nesten met jongen.

SONY DSC

Eens het park uit rijden we richting Sisak. Daar maken we een korte stop om iets te eten en te drinken.

Onze volgende stop is Slunj waar we de watervallen (Rastoke in het Kroatisch) van de Korana bewonderen die er uitmondt in de Slunjcica. Het geeft ons een voorproefje voor morgen als we de watervallen van de Plitvicemeren gaan bekijken.

SONY DSC

SONY DSC

Na nog een halfuurtje rijden komen we aan bij onze B&B waar we gaan genieten van en schotel lekker gegrild lamsvlees. Al bij al was het weer geen spelbreker want na de middag hebben we genoten van mooie opklaringen.

Familie B&B Pansion Krizmanic ***

Dag 4 – Nationaal park Plitvicemeren

Donderdag 06 juni 2013

Vanmorgen is de zon van de partij. Een mooie blauwe hemel voorspelt een aangename dag. Na het ontbijt vertrekken we vrij vroeg naar de ingang van het nationaal park. Veiligheidshalve nemen we toch onze regenjassen mee doch achteraf gezien bleek dit helemaal niet nodig.

De Meren van Plitvice en het nationaal park is het grootste van de 8 nationale parken van Kroatie en staat ook op de wereldnatuurerfgoedlijst van de Unesco. De 16 meren, de een al groter dan de andere, lopen trapsgewijs in elkaar over via kleine en grote watervallen en overbruggen een hoogte van 130 meter.

SONY DSC

We starten onze toch bij de benedenmeren. Via mooie wandelpaden en houten bruggetjes bekijken we deze prachtige natuur.

SONY DSC

Elk meer is anders afhankelijk van het soort algen dat op de bodem leeft en die voor een grote diversiteit aan kleuren en vormen zorgen.

SONY DSC

Een bootje vaart ons over het grote meer en daar wandelen we verder tot aan de bovenmeren. Gezien het prachtige weer besluiten we onze terugweg niet volledig met het treintje te maken doch een stuk verder te voet te doen. Pas het laatste stuk stappen we het treintje op. Na een dikke 6 uur wandelen en vertoeven in het park komen we terug aan ons vertrekpunt. Het was werkelijk wondermooi en je moet het zelf gezien hebben om het te kunnen vatten.

Bij het einde wordt de lucht wel wat dreigender en horen we het in de verte rommelen. Het blijkt echter vals alarm want na een dik uur trekt de hemel terug open. Moe en voldaan sluiten we deze prachtige dag af.

SONY DSC

Familie B&B Pansion Krizmanic ***

Dag 5 – Plitvicemeren – Opatija

Vrijdag 07 juni 2013

Stralende hemel ! Na ons ontbiijt vertrekken we noord-west richting kust voor een rit van om en bij de 200 km. Kronkelende wegen leiden ons door een bosrijk gebied.
Hier kan je nog wel de resten zien van de voorbije oorlog: huizen met kogelinslagen die meestal kompleet verlaten staan. Waarom deze juist niet vernieuwd werden is ons een raadsel.

Na een stukje autosnelweg komen we in Delnice aan de voet van de berg Japlenski waar de ingang van het NP Risnjak is. Risn is het Kroatisch voor Lynx. Kroatie telt nog een populatie van een 35 tot 40 lynxen doch misschien zijn ook zij met verlof en wellicht krijgen we er geen te zien. In het NP maken we een wandeling van anderhalf uur door het mooie bos.

SONY DSC

We rijden verder richting Adriatische kust. Intussen loopt de temperatuur op tot 25 graden en meer. Het weer is hier prachtig.
Bij het naderen van Opatija wordt het verkeer ook drukker en naderen we duidelijk de meer toeristische plaatsen.

Ons hotel ligt langsheen de kustweg en onze kamer heeft een mooi uitzicht over de zee.

SONY DSC

We drinken een biertje en maken nog een wandeling op de promenade van deze mondaine badplaats.

SONY DSC

Het weer is zalig en we kiezen voor een avondeten op een terras langs het water.

SONY DSC

Na de blog aangevuld te hbben gaan we nog wat kuieren en een terrasje dooen. Morgen verkennen we Istrie.

Hotel Kristal **** http://www.hotelkristalopatija.com/

Dag 6 – Rondrit in Istrië

Zaterdag 08 juni 2013

Vanmorgen : zon, zon, zon …. Na een heel fijn ontbijt vertrekken we zuid-westwaarts richting Istrie en Pula. Via een toltunnel van 5 kilometer lang. Dat voelt een beetje eng aan die afstand onder een berg. Na een klein anderhalf uurtje rijden komen we in het drukke Pula.

Het oude romeins amfitheather vinden we heel gemakkelijk en we kunnen ons in de onmiddellijke omgeving parkeren. Het amfitheater is een van de best bewaarde. Het wordt vandaag nog gebruikt voor openlucht concerten en spektakels. Het theater meet 132 bij 105 meter en heeft nog zijn ommuring van 2 verdiepingen met ronde bogen en een verdieping met vierkante ramen.

SONY DSC

We wandelen verder naar het Forum met de tempel van Augustus met zijn 6 koryntische zuilen. Daarnaast staat het prachtige stadhuis gebouwd in 1926.

SONY DSC

Onze volgende stopplaats is de havenstad Rovinj iets meer naar het noorden. Rovinj is eveneens een oude stad met een mooie haven en heel wat smalle straatjes die een apparte charme uitstralen. Op het hoogste punt van de stad staat de St.Euphemiakerk met zijn klokkentoren van 61 meter hoog gebouwd naar het voorbeeld van de San Marco in Venetie. Vanop het pleintje voor de kerk heb je een mooi zicht op de Adriatische zee.

SONY DSC

SONY DSC

De laatste stop voor vandaag is Porec. In de smalle straatjes moeten we op zoek naar de Euphrasius Basiliek. De toeristische bezienswaardigheden zijn niet altijd gemakkelijk te vinden door gebrek aan aanwijzingsbordjes.
Vanuit de klokkentoren hebben we een mooi uitzicht op zee, de stad en de haven.

SONY DSC

Vandaag kregen we een echt Kroatisch zomerweertje met 25 tot 27 graden. Tot hiertoe verloopt onze reis volledig naar planning.

Hotel Kristal ****http://www.hotelkristalopatija.com/

Dag 7 – Opatija – Zadar – Skradin

Zondag 09 juni 2013

We verlaten het prachtige Hotel Kristal en gaan verder zuidwaarts rijden. Het wordt een rit langsheen de Dalmatische kust richting Pag, Zadar en tot onze eindbestemming Skradin. Skradin ligt aan de ingang van het Nationaal Park Krka dat we morgen bezoeken. De kustweg tussen Opatija en Pag geeft ons wondermooie zichten over de zee en de talrijke eilanden.

IMG_20130609_191901

Om het eiland Pag en de gelijknamige stad te bereiken moeten we een ferry nemen. We hoeven niet lang te wachten op de boot en het is een korte overzet van 15 minuten. Het stadje Pag is de hoofdstad van het eiland alhoewel het niet echt zo groot is.

SONY DSC

Na een lekker slaatje in de bekende Bistro Na Tale rijden we verder tot in de grote havenstad Zadar. We vinden heel snel parkeerruimte aan de binnenhaven. Zoals elders in Kroatie lijkt het volle toeristenseizoen nog niet op gang. Alles lijkt ons nog relatief kalm. Via de oude binnenstad komen we aan het befaamde Zeeorgel.
In zijn eenvoud, van trappen met gaten en pijpen, blijkt het een heel verrassende constructie waarbij de zee klanken produceert gelijkend op die van een orgel.

SONY DSC

Zadar is een mooie stad met een leuk verkeersvrij centrum en verschillende kerken.

SONY DSC

Na nog een uurtje rijden komen we dan aan in Skradin en ons hotel. De luxe van ons vorig hotel in Opatija is hier niet van toepassing maar zo erg is dat nu ook niet. Met een goed bed en een lekker diner zijn we snel tevreden.

Hotel Skradinski Buk ***http://www.skradinskibuk.hr/

Dag 8 – Skradin – Togir – Split

Maandag 10 juni 2013

Gisterenavond kregen we toch nog wat gedruppel en vanmorgen is alles bewolkt doch droog. Om te beginnen staat vanmorgen een bezoek aan het natuurpark Krka [Keurka]. De wagen kan aan het hotel blijven en vanuit de haven kunnen we om 9u een boot nemen tot aan de ingang van het park.

Het NP ligt rond de benedenloop van de rivier Krka. De rivier stort via 17 natuurijke trappen over een hoogte van ongeveer 45 meter naar beneden. Het water lijkt uit alle hoekjes en gaten tegelijk te komen.

SONY DSC

Onze wandeling van anderhalf uur gaat via houten bruggetjes en plankieren.

IMG_20130610_182936

IMG_20130610_183046

Met de boot keren we ook terug naar het haventje van Skradin en vervolgen onze weg naar Sibernik.

De stad heeft een prachtige Kathedraal. Ze is versierd met 71 gebeeldhouwde kopjes.

SONY DSC

We keuvelen nog wat in de straatjes van het leuke stadje en vervolgen daarna onze weg naar Trogir. Dit is een Middeleeuws stadje dat op een klein eiland ligt en door de Unesco erkend wordt als werelderfgoed. Je ziet er nog veel muren en stadspoorten in een uitstekende staat.

SONY DSC

SONY DSC

We wandelen nog langs het kleine haventje waar enkele indrukwekkende jachten liggen. Van hieruit rijden we naar Split, onze eindbestemming voor vandaag.

Daar we allebei moe zijn, besluiten we niet ver meer te lopen en te dineren in het hotel. Dit blijkt echter een tegenvaller en morgen zoeken we iets anders en beter.

Hotel Consul ***http://www.hotel-consul.net/

Dag 9 – Split

Dinsdag 11 juni 2013

We hebben heel goed geslapen op een lekkere matras. Hoe minder het diner was gisterenavond, het ontbijt vanmorgen was super. Vandaag hebben we maar een doel, een uitvoerig bezoek aan Split.

SONY DSC

Stel je een binnenstad voor waar bijna 3000 mensen al meer dan 16oo jaar wonen in de grandiose resten van wat ooit een paleis was van een van de laatste romeinse keizers Diocletianus.

SONY DSC

Het vormt een kleine ommuurde stad binnen een stad. Het geheel maakt deel uit van het werelderfgoed van de Unesco en dat is eigenlijk heel verantwoord als het je hebt mogen bewonderen. De stad, oud en nieuw, bruist van leven en dynamiek. We slenteren door de verschillende smalle straatjes en om elke hoek krijg je wat nieuws te zien zoals een levendigee vismarkt.

SONY DSC

We wandelen ook even de naastgelgen heuvel van het park Marjan op. Vanaf het panoramapunt krijg je een schitterend beeld van de gehele stad.

SONY DSC

Na een 6 uur wandelen keren we terug naar ons hotel. Onderweg krijgen we echter een gratis verfrissing in de vorm van een fikse regenbui. Deze is echter van korte duur want na een half uurtje schijnt de zon opnieuw tegen een helder blauwe hemel.

Omdat de dag ons zo goed bevallen is besluiten we nogmaals terug te stappen naar de binnenstad en een lekker visrestaurantje op te zoeken. We hadden een adres van onze vrienden en konden het Konoba Varos restaurant al snel vinden.

SONY DSC

Na een lekkere visschotel stappen we toch nog eens langsheen de promenade aan de haven; gezelligheid troef !

SONY DSC

SONY DSC

Split is een parel aan de Adriatische kust en allesbehalve een doodse muzeumstad.

Hotel Consul ***http://www.hotel-consul.net/

Dag 10 – Split – Kotor (Montenegro)

Woensdag 12 juni 2013

Vandaag een lange rit voor de boeg, ongeveer 400 km waarvan slechts een klein stuk autosnelweg. Al bij al verloopt de rit heel vlot, weinig oponthoud door werken of files.
Het stuk autosnelweg, die nog niet volledig is doorgetrokken, en de verdere kustweg tussen Split en de grens met Bosnie, stuurt ons langs een kronkelende weg door het gebergte.

SONY DSC

Om in Dubrovnic te geraken moet je wel een klein stukje door Bosnie-Hercegovina. De controle aan de grens verloopt heel vlot maar elk paspoort wordt wel gecontroleerd. Even voor Dubrovnic houden we halt in het dorpje Trsteno. Daar bezoeken we een klein arboretum dat aangelegd werd rond een oude villa.

SONY DSC

In het voorbij rijden van Dubrovnic bewonderen we al de oude stad van in de hoogte. Overmorgen komen we terug in Dubrovnic en tonen we iets meer.

SONY DSC

Na Dubrovnic krijgen we de grensovergang met Montenegro. Opnieuw worden alle paspoorten gecontroleerd en voor de eerste maal worden ook de autopapieren gevraagd. Alles blijkt in orde en we rijden verder naar de baai van Kotor.
Het valt ons op dat het verkeer in Montenegro wat chaotischer verloopt. Toeteren lijkt hier een algemene sport.

Voor kotor houden we nog even een stop in Perast. Een schattig oud dorpje.

SONY DSC

Eenmaal in Kotor is het wat zoeken naar ons hotel, of beter onze B&B. Het was niet gemakkelijk vinden maar na drie maal het blokje te hebben rondgereden vinden we het juiste smalle straatje. Villa Panonija blijkt een omgebouwde woning met een 8-tal kamers. De kamers zijn heel mooi en modern ingericht. Het bed blijkt alvast het zachtste te zijn dat we tot hiertoe kregen. Dat wordt lekker slapen en de beide volgende dagen hebben we helemaal geen haast.

Tot slot nog iets vertellen wat we geleerd hebben vandaag. Onderweg vroegen we ons af met welke munt we zouden kunnen betalen in Montenegro ? Wel heel eenvoudig met de Euro. Montenegro heeft in tegenstelling van Kroatie al als munteenheid de euro.

Vila Panonija ***http://www.vilapanonija.com/eng

Dag 11 – Kotor

Donderdag 13 juni 2013

Vandaag bezoeken we Kotor, In onze B&B krijgen we een ontbijt volgens wens (geen buffetvorm). Het is eenvoudig doch lekker.

Het oude stadsgedeelte met zijn versterkte ommuring werd al in 1979 onderdeel van Unesco Werlderfgoed. De meeste nu nog aanwezige en bewoonde gebouwen binnen het Bastion van Kotor dateren uit de vroege en late Middeleeuwen.

SONY DSC

SONY DSC

280 meter boven de stad liggen de resten van het Sint John`s Fort (ook wel San Giovanni Kasteel genoemd). Deze resten kennen hun oorsprong reeds in de Illirische tijd (2de eeuw v. Ch). Bij het fort geraak je enkel via een slingerende en steile voetweg, deels met onregelmatige trappen en deels ruw geplaveid. Gezien Doris de klim niet ziet zitten vat ik die alleen aan. Eenmaal boven is het zicht over de baai van Kotor fantastisch. Achteraf moet ik toegeven dat de klim en het afdalen ook bij mij in de benen zit.

SONY DSC

Na de klim en een flinke rust op een terras besluiten ons eerst te gaan opfrissen. Na de middag keren we dan terug om de oude stad verder te verkennen.

Vandaag is het een heel hete dag met meer dan 30 graden. Gelukkig blijft de temperatuur draaglijk door de aanwezige wind.
In de loop van de dag kreeg de baai ook het bezoek van 3 cruiseschepen. Deze zorgen voor de nodige aanvoer van toeristen.

IMG_20130613_160620

Voor het diner vanavond zoeken we een terrasje heel dichtbij het hotel aan de rand van het water.

Vila Panonija ***http://www.vilapanonija.com/eng

Dag 12 – Kotor – Dubrovnic

Vrijdag 14 juni 2013

We rijden vandaag een stukje terug naar het noorden, het eindpunt van onze Kroatie-reis, Dubrovnic. De zon is terug van de partij en we halen vandaag 28 tot 30 graden.
Het wordt een kalme dag in aanloop van morgen waar we uitvoerig Dubrovnic gaan bezoeken.

Het is opnieuw een klein beetje aanschuiven en paspoorten tonen aan de grens tussen Montenegro en Kroatie. Alles verloopt echter vlot. Als EU-onderdaan zou je haast vergeten dat er ook nog buitengrenzen zijn die het verkeer beinvloeden.

Voordat we Dubrovnic bereiken maken we even halt in Cavtat, een kleine kalme toeristische plaats. Even lekker een wandelingetje doen langs de kustlijn en dan een terrasje. Meer moet dat niet zijn.

SONY DSC

SONY DSC

Ons Hotel Adria ligt aan de noordkant van Dubrovnic, meer bepaald aan de kant van de nieuwe haven. Vanuit onze kamer zien we enkele cruiseschepen aangemeerd liggen. Het is mooi en modern en zal wellicht best meevallen.

IMG_20130614_182656

Om de namiddag verder te vullen, besluiten we om te voet af te zakken naar de haven. Dit is wel een 500-tal trappen naar beneden. Dat naar beneden gaan viel nog mee, het terug naar omhoog stappen was een heel stuk lastiger in deze blakende zon.
We hebben voor morgen alvast 2 Toeristische Dubrovnic Cards gekocht. Hiermee kunnen we morgen de bus gebruiken, op de muur gaan wandelen en enkele musea bezoeken als we daar zin en tijd voor hebben.

De rest lees je morgen wel.

Hotel Adria *** http://www.hotel-adria-dubrovnik.com/

Dag 13 – Dubrovnic

Zaterdag 15 juni 2013

Onze laatste volle dag van de reis is aangebroken. Vanmorgen rijden we met onze buskaartjes naar de Oude Stad. We besluiten om eerst de volledige stad rond te lopen op de muur. Dat is toch een dikke 2 uur stappen, trap op trap af en dat terwijl de temperatuur andermaal naar de 30 graden neigt. Het beeld dat je van boven krijgt over de stad en de zee is fantastisch.

SONY DSC

SONY DSC

Eenmaal terug beneden verkennen we verder de stad. Eigenlijk is het wel altijd een beetje de schaduw opzoeken. De warmte speelt ons wel parten. Vermoedelijk heeft de vermoeidheid daar ook iets mee te maken. Met onze Dubrovnic Card kunnen we ook enkele mooie musea bezoeken (met schaduw …. ). Binnenin die gebouwen zie je zaken van architectuur die misschien minder gekend zijn.

SONY DSC

Gelukkig zijn er ook de fonteintjes in de stad waar we ons af en toe kunnen verfrissen aan het koele en ook drinkbaar water.

SONY DSC

Na nog een paar uurtjes rondslenteren met tussendoor een terrasje en een ijsje, besluiten terug te rijden naar ons hotel. Daar vernemen we dat er vanavond een huwelijksfeest doorgaat in de zaal op de eerste verdieping. We zullen wel niet gevraagd zijn maar het zal ook geen overlast bezorgen gezien we op -3 slapen. Daar het hotel op de flank van de berg ligt, zitten alle slaapkamers onder het gelijkvloers.

Hotel Adria ***http://www.hotel-adria-dubrovnik.com/

Dag 14 – Dubrovnic – Brussel

Zondag 16 juni 2013

Vandaag kunnen we lekker lang uitslapen. Onze vlucht vertrekt namelijk maar om 14:50 uur vanop de luchthaven van Dubrovnic-Cilipi. Dat is 20 km rijden van ons hotel. Daar kunnen we ook onze huurwagen terug inleveren.

We hebben een overheerlijke vakantie gehad en een wondermooi land ontdekt. We kunnen maar aan iedereen, die er nog niet geweest is, aanbevelen om ook Kroatie eens te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *